Aktivitetsgrupper

Intro for nye medlemmer:

intro.jpg Det kan være svært at komme som ny i en forening, men vi vil gerne gøre det lettere for dig. To gange om året afholdes intro. Du vil høre om foreningens historie, præsenteres for de muligheder du har som medlem, møde bestyrelsen, vises rundt i foreningens hus og kuppel, se vort udstyr og meget mere

Kontakt: Vagn Nielsen
Grundlæggende & Visuel Astronomi:

GrAstronomi.jpg De fleste kender Karlsvognen og Orion, men der findes mange andre Stjernebilleder, man kan se med det blotte øje. Lær også at genkende planeterne, der gennem året bevæger sig henover himlen. Hør om hvordan man i fortiden ved stjernes hjælp kunne aflæse årets gang, tage varsler eller naviger. Grundviden, der er god for alle at have.

Undervisere: Bjørn Franck Jørgensen & Hans Slotsbo

Kikkertkørekortkursus (KKKK):

kkkk_1.jpg Foreningen råder over en række teleskoper og tilbyder kursus i betjening af disse. Kurset indeholder teori, planetariske programmer, teknisk forståelse og naturligvis praktisk betjening. Der afsluttes med en prøve ved 12” kikkerten i foreningskuplen. Du vil således få mulighed at benytte foreningens teleskoper fremfor selv at investere.

Instruktører: Vagn Nielsen, Jan Andersen & Niels-Jørgen Tinghuus
Fotometri – iTeleskope (fjernobservationer):

horsehead2.png Observér og fotografér med et teleskop i New Mexico, Australien eller Spanien. Foreningen tilbyder kurser i astrofotografering med iTelescope, der er et verdens omspændende teleskopsystem, med teleskoper der styres af brugerens computer. Du lærer om billedbehandling og vil kunne tage billeder i farver og høj kvalitet.

Instruktører: Hans Slotsbo
Astrofoto:

Det er muligt at påmonterer fotografisk udstyr på foreningens teleskoper. I kraft af teleskopets forstørrelse, kameraets farvefiltre samt en lang eksporneringstid fremkommer nogle flotte foto af den himmel, du står og betragter. Medbring dit eget kamera eller lær at bruge foreningens specielle astrofoto udstyr.

Instruktører: Jan Andersen & Jeppe Nicolaisen
Radioastronomi:

radio.jpg I Danmark er der kun få aftner/nætter med klart observationsvejr. Men for radio astronomerne har det ingen betydning. Radioastronomi er et spændende men ofte overset astronomisk område. Vennekredsens store parabol er vort øre til universet. Kom med og lær at bruge parablen og aflæse signalerne, der modtages.

Undervisere: Bent Pedersen & John Sommer
Studiekreds:

intro.jpg Studiekredsen har eksisteret lige så længe som foreningen og mødes fast 1. onsdag i måneden. P.t. deltager 20 medlemmer. Typisk vælger kredsen en bog eller et område, som gennemgås i løbet af 6 mødeaftner. Der er her mulighed for at fordybe sig i teoretisk stof. Der er altid kaffe, kage.

Alle medlemmer er velkommen til at komme og lytte med.
CubeSats:

mælkevejen.jpg Nystartet gruppe, med et håb om at forening kan finiansere, konstruere og få opsendt en 10 x 10 x 9 cm CubeSats i kredsløb. Der arbejdes på at få samarbejdspartner og sponsorer.

CubeSats Team: John Sommer, Hans Slotsbo, Jeppe Nicolaisen, Bent Pedersen, Gitte Seehusen
Teknik aften:

mælkevejen.jpg Klubhuset er åbent, intet fast program. Denne aften kan man få teknisk hjælp, udveksle erfaringer, hjælpe til med praktiske gøremål og er det observations vejr, vil der næsten altid være folk i kuplen. Afslappet og hyggelig stemning hvor man kommer til at lære hinanden at kende.